Gå til hovedindholdet
Videncenter for DyrevelfærdVidencenter for Dyrevelfærd
Videncenter for Dyrevelfærd
Videncenter for Dyrevelfærd
Logo som henviser til forsiden af Videncenter for Dyrevelfærds hjemmesideLogo som henviser til forsiden af Videncenter for Dyrevelfærds hjemmeside
    • Åbn søgefunktion
    • Om ViD
    • Dyrevelfærd
    • Nyheder
    • Aktiviteter
    • Forskning
    • Dyrevelfærd i skolen
    Luk

    Søgeresultater for ""Kvæg"":

    28 resultater

    1. Afsluttet Slagtning af drægtige kvæg og svin

      •Udvikle og validere et værktøj til estimation af alderen af kvægfostre •Bestemme forekomsten af drægtige søer og kvæg i forskellige drægtighedsstadier •Belyse årsager til udsætning af drægtige søer og kvægEt af formålene med hold af svin og kvæg er kødproduktion, hvor dyrene bringes til slagtning. Reproduktion er en væsentlig parameter i både svine- og

      Emne:   ViD, Kvæg, Svin
      Sti:   /forskning/projekt/pub/vis/publication/slagtning-af-draegtige-kvaeg-og-svin-1
    2. Afsluttet Transport af kvæg og svin i Danmark og Europa – omfang og karakteristika

      transport af kvæg og svin, både til levebrug og slagtning inden for Europa, og hvis muligt til tredjelande. Herunder bl.a. en opgørelse af dyre-grupper og varigheder af transporter.Et udgangspunkt for en større forståelse for de udfordringer og dyrevelfærdsmæssige konsekvenser dyretransport indebærer kan være kend-skab til omfanget af transport af kvæg og svin [...] slagtning inden for Europa, og også kendskab til transport til tredjelande i det omfang, de tal er tilgængelige. Projektets formål var at undersøge omfanget af transport af kvæg og svin, både til levebrug og slagtning inden for Europa, og hvis muligt til tredjelande.

      Emne:   ViD, Kvæg, Svin
      Sti:   /forskning/projekt/pub/vis/publication/transport-af-kvaeg-og-svin-i-danmark-og-europa-omfang-og-karakteristika
    3. Afsluttet Anvendelse af sygebokse og kvantificering af halte køers behov i relation til velfærd

      Med henblik på forbedring af syge og tilskadekomne malkekøers velfærd er formålet med projektet (1) at kortlægge forekomst, udformning og anvendelse af sygebokse i danske malkekvægbesætninger, og (2)

      Emne:   Kvæg
      Sti:   /forskning/projekt/pub/vis/publication/anvendelse-af-sygebokse-og-kvantificering-af-halte-koeers-behov-i-relation-til-velfaerd-1
    4. Afsluttet Viden om indretning af kælvningsfaciliteter i Danmark, Europa og Nordamerika

      At kortlægge indretning af kælvningsfaciliteter, kælvningsmanagement og ko-kalv-kontakt i DK og EU, og Nordamerika, at opsummere ’state-of-the-art’ indenfor emnet, samt at udforme idekatalog og retnin

      Emne:   ViD, Kvæg
      Sti:   /forskning/projekt/pub/vis/publication/viden-om-indretning-af-kaelvningsfaciliteter-i-danmark-europa-og-nordamerika
    5. Afsluttet Benchmarking af halthed hos malkekøer

      Formålet med nærværende projekt er at sammenligne (benchmarke) forekomsten af halthed og klovlidelser i Danmark med øvrige EU-lande (samt eventuelt andre lande, som vurderes relevante).Forekomsten af

      Emne:   ViD, Kvæg
      Sti:   /forskning/projekt/pub/vis/publication/benchmarking-af-halthed-hos-malkekoeer
    6. Afsluttet Er koen klar igen? – adfærd og velfærd hos malkekøer i forbindelse med raskmelding efter mastitis

      Projektets formål er at beskrive malkekøers adfærd, kliniske tilstand samt mælkens karakteristika i dagene efter diagnosticeret mastitis for derved at muliggøre en forbedret vurdering af dyrenes egnet

      Emne:   ViD, Kvæg
      Sti:   /forskning/projekt/pub/vis/publication/er-koen-klar-igen-adfaerd-og-velfaerd-hos-malkekoeer-i-forbindelse-med-raskmelding-efter-mastitis-1
    7. Afsluttet The properties of dairy cow ”pain face” as welfare indicator on herd level - consistency over time.

      Formålet med dette projekt var, at evaluere den dyre-baserede metode ”dairy cow pain face” som mulig indikator i velfærdsvurderingssystemer ved at vurdere denne metodes robusthed gennem gentagelighed

      Emne:   ViD, Kvæg
      Sti:   /forskning/projekt/pub/vis/publication/the-properties-of-dairy-cow-pain-face-as-welfare-indicator-on-herd-level-consistency-over-time-2
    8. Afsluttet Halthedsdynamik i danske malkekvægsbesætninger

      Formålet med projektet var at undersøge halthedsdynamikken i nogle danske malkekvægsbesætninger.I Danmark såvel som i udlandet har tværsnitsundersøgelser fundet at mellem 12 og 65 % af malkekøer på et

      Emne:   ViD, Kvæg
      Sti:   /forskning/projekt/pub/vis/publication/halthedsdynamik-i-danske-malkekvaegsbesaetninger-1
    9. Afsluttet Anvendelse af klinisk registreringer fra sundhedsrådgivningen til løbende overvågning af dyrevelfærd – potentiale og faldgruber

      Formålet med dette projekt er, at undersøge sammenhængen imellem antibiotikaforbrug/dødelighed og de kliniske registreringer for bør- og yverbetændelse foretaget på nykælvede køer i starten af laktati

      Emne:   ViD, Kvæg
      Sti:   /forskning/projekt/pub/vis/publication/anvendelse-af-klinisk-registreringer-fra-sundhedsraadgivningen-til-loebende-overvaagning-af-dyrevelfaerd-1
    10. Afsluttet Identifikation af risikofaktorer for nedsat dyrevelfærd samt cost-benefit af velfærdsforbedrende tiltag i danske malkekvægsbesætninger

      Projektets overordnede formål var at udpege de mest omkostningseffektive investeringer i forbedret velfærd for danske malkekvægsbesætninger ved at identificere de alvorligste velfærdsproblemer, klarlæ

      Emne:   ViD, Kvæg
      Sti:   /forskning/projekt/pub/vis/publication/identifikation-af-risikofaktorer-for-nedsat-dyrevelfaerd-samt-cost-benefit-af-velfaerdsforbedrende-til
    • 2
    • 3
    • Næste

    Din søgning

    • (28)
    • Nulstil søgning
    • Indholdstype

      • (28)
    • Emneord

      • (28)
      • (27)
      • (6)
      • (2)
      • (1)
    • Fødevarestyrelsen
    • Fødevarestyrelsens hjemmesider
    • Ministeriet

    Fødevarestyrelsen arbejder for at skabe rammerne for:

    • et udviklings- og vækstorienteret fødevareerhverv
    • en ansvarlig forvaltning af naturressourcer
    • fødevaresikkerhed, forbrugernes valgmuligheder og sunde kostvaner

    Adresse

    Stationsparken 31-33
    2600 Glostrup
    Tlf.:     +45 72 27 69 00
    Mail:   Kontaktformular
    EAN:   5798000986008
    CVR:    62534516

    Åbningstider

    Mandag-torsdag: 9.00-16.00
    Fredag: 9.00-15.00

    Følg os

    Facebook Twitter

    Fødevarestyrelsens hjemmesider

    Alt om kost
    Findsmiley.dk
    findhundesmiley.dk
    Kend kemien
    Det økologiske spisemærke
    Mad med mindre kemi
    Bedre dyrevelfærd
    Klar til kæledyr
    Klar til rejse
    Klar til hund
    Tjek daoten

     

    Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

    Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri arbejder for at skabe rammerne for

    • et udviklings- og vækstorienteret fødevareerhverv
    • en ansvarlig forvaltning af naturressourcer
    • fødevaresikkerhed, forbrugernes valgmuligheder og sunde kostvaner

    Besøg ministeriets hjemmesider:

    Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 
    Naturstyrelsen
    Fødevarestyrelsen 
    Landbrugsstyrelsen 
    Kystdirektoratet


    Adresse

    Slotsholmsgade 12
    1216 København K
    Tlf.:        +45 33 92 33 01
    Fax:       +45 33 14 50 42
    Email:   fvm@fvm.dk
    EAN:     5798000876910

    Åbningstider

    Mandag-torsdag: 9.00-16.00
    Fredag: 9.00-15.00

    • Kontakt
    • Cookies
    • Privatlivspolitik
    • Tilgængelighedserklæring
    MENU