Gå til hovedindholdet
Videncenter for DyrevelfærdVidencenter for Dyrevelfærd
Videncenter for Dyrevelfærd
Videncenter for Dyrevelfærd
Logo som henviser til forsiden af Videncenter for Dyrevelfærds hjemmesideLogo som henviser til forsiden af Videncenter for Dyrevelfærds hjemmeside
    • Åbn søgefunktion
    • Om ViD
    • Dyrevelfærd
    • Nyheder
    • Aktiviteter
    • Forskning
    • Dyrevelfærd i skolen
    Luk
    Du er her:
    • Videncenter for Dyrevelfærd, videncenterfordyrevelfaerd.dk
    • Forskning

    Forskning

    Del
    Del på Facebook
    Del på Twitter
    Del på Linkedin
    Print denne side
    Nulstil søgning
    1. I gang Hånd i hånd: Ansvarlig dyrevelfærd og ansvarlig antibiotika-anvendelse: dialog, undren og italesættelse på tværs af kvægbruget

      januar 2022

      Projektets formål er at styrke dialogen indenfor kvægbrugets aktører om dyrevelfærdsfokuseret ansvarlighed i relation til antibiotika-anvendelse i besætninger med malkekvæg og kalve nu og i fremtiden.

    2. Afsluttet Kortlægning af initiativer til at hindre eller forebygge arvelige sygdomme og avl af ekstreme fænotyper hos hunde

      januar 2022

      Projektet vil, på tværs af en række vestlige lande, undersøge effekten af flg. typer af initiativer til at modvirke negative konsekvenser af hundeavl: Lovgivningsinitiativer, forskningsmæssige initiativer, initiativer inden for den etablerede hundeavl og initiativer til at oplyse og påvirke holdninger hos kommende hundeejere.

    3. Afsluttet Etablering af et Benchmark-redskab til løbende vurdering af velfærden for grise, slagtekyllinger og malkekvæg i Danmark og fire sammenlignelige europæiske lande

      januar 2022

      I dette projekt vil grundlaget for en fremtidig systematisk dataindsamling sikres.

    4. Afsluttet Benchmarking af halthed hos malkekøer

      januar 2021

      Formålet med nærværende projekt er at sammenligne (benchmarke) forekomsten af halthed og klovlidelser i Danmark med øvrige EU-lande (samt eventuelt andre lande, som vurderes relevante).

    5. Afsluttet Hold og pasning af kaniner – en kortlægning af forholdene i Danmark sammenlignet med en række andre lande

      januar 2021

      Projektet vil sætte fokus på et dyr med stigende popularitet som familiedyr samt kaniner til produktion, og vil samtidig afdække behovet for fremtidige undersøgelser af eventuelle velfærdskonsekvenser, der opstår som følge af disse forhold.

    6. Afsluttet Løsgående farende søer - konsekvenser og muligheder

      januar 2021

      I dette projekt skal det undersøges, hvordan produktionen er forskellige i lande med løsgående farende søer, hvad status er i Danmark, og der ifølge landmændene er de største udfordringer for en overgang til løsgående farende søer.

    7. Afsluttet Benchmarking af dyrevelfærden i Danmarks og fem andre landes malkekvægsproduktion

      januar 2021

      I dette projekt foretages en sammenligning af dyrevelfærden inden for malkekvægsproduktionen på tværs af seks lande: Danmark, Nederlandene, Sverige, Tyskland, Storbritannien og et land uden for Europa.

    8. Afsluttet Adgang til drikkevand under lange transporter af drægtige kvier om vinteren – kortlægning og sikring af adgang

      januar 2021

      Formålet er at skaffe kendskab til hvordan det bedst sikres at kvier tildeles drikkevand under eksporter, og at vandet ikke fryser om vinteren, herunder viden om hvilken praksis, der anvendes i mindst 10 af EU's medlemslande, som eksporterer denne dyregruppe samt i Danmark.

    9. Afsluttet Virkning af forskellig mælkefodringsmanagement på kalves velfærd

      januar 2021

      Projektet undersøger virkning af forskellige aspekter af mælkefodring (metoder, mængde, frekvens og mulighed for sutteadfærd) på kalvenes adfærd og sundhed.

    10. Afsluttet Kvantificering af smitsomme husdyrsygdommes betydning for dyrevelfærd

      januar 2020

      Formålet med projektet er at foretage en systematisk kvantitativ vurdering af sværhedsgraden/alvorligheden af de forskellige kliniske manifestationer for udvalgte sygdomme. Endvidere er det formålet at bruge denne vurdering til at kvantificere den samlede forbedring af dyrevelfærden ved bekæmpelse af udvalgte smitsomme husdyrsygdomme. Slutteligt skal projektet bidrage med kompetenceudvikling inden for brug af ekspertvurderinger (expert knowledge elicitation) ved dyrevelfærd.

    • Forrige
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • ....
    • Næste
    • Fødevarestyrelsen
    • Fødevarestyrelsens hjemmesider
    • Ministeriet

    Fødevarestyrelsen arbejder for at skabe rammerne for:

    • et udviklings- og vækstorienteret fødevareerhverv
    • en ansvarlig forvaltning af naturressourcer
    • fødevaresikkerhed, forbrugernes valgmuligheder og sunde kostvaner

    Adresse

    Stationsparken 31-33
    2600 Glostrup
    Tlf.:     +45 72 27 69 00
    Mail:   Kontaktformular
    EAN:   5798000986008
    CVR:    62534516

    Åbningstider

    Mandag-torsdag: 9.00-16.00
    Fredag: 9.00-15.00

    Følg os

    Facebook Twitter

    Fødevarestyrelsens hjemmesider

    Alt om kost
    Findsmiley.dk
    findhundesmiley.dk
    Kend kemien
    Det økologiske spisemærke
    Mad med mindre kemi
    Bedre dyrevelfærd
    Klar til kæledyr
    Klar til rejse
    Klar til hund
    Tjek daoten

     

    Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

    Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri arbejder for at skabe rammerne for

    • et udviklings- og vækstorienteret fødevareerhverv
    • en ansvarlig forvaltning af naturressourcer
    • fødevaresikkerhed, forbrugernes valgmuligheder og sunde kostvaner

    Besøg ministeriets hjemmesider:

    Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 
    Naturstyrelsen
    Fødevarestyrelsen 
    Landbrugsstyrelsen 
    Kystdirektoratet


    Adresse

    Slotsholmsgade 12
    1216 København K
    Tlf.:        +45 33 92 33 01
    Fax:       +45 33 14 50 42
    Email:   fvm@fvm.dk
    EAN:     5798000876910

    Åbningstider

    Mandag-torsdag: 9.00-16.00
    Fredag: 9.00-15.00

    • Kontakt
    • Cookies
    • Privatlivspolitik
    • Tilgængelighedserklæring
    MENU