(2013): FAO Statistical Yearbook 2013. World Food and Agriculture. Food and Agriculture Organization of the United Nations. 75SÅDAN LIGGER LANDET FAO (2014): FAO Statistical Yearbook 2014 – Europe and Central Asia. Food and Agriculture Organization of the United Nations, Regional Office for Europe and Central Asia. FAO (2017): Fao soils portal, Management [...] butter- fly species richness and assemblage composition depend on multiple functional traits. Diversity and Distributions 21, (7); 792-802. Europakommissionen (2013): ANNEXES to the Proposal for a DIRECTIVE OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL on the reduction of national emissions of certain atmospheric pollutants and amending Directive 2003/35/EC [...] mere økologi. Januar 2015. Müller-Lindenlauf, M. (2009): Organic agriculture and carbon sequestration - Possibilities and constrains for the consideration of organic agriculture within carbon accounting systems. Natural Resources Management and Environment Department Food and Agriculture Organization of the United Nations, Rome. NaturErhvervstyrelsen
meget mindre at æde, end de har appetit til (for ellers ville de blandt andet blive for fede til at lægge æg og kunne stå på deres ben). I det indledende foredrag på konferencen bakkede professor Alistair Lawrence fra universitetet i Edin- burgh op om initiativer fra blandt andet FN til at gøre dyrevelfærd til en del af målet for en bæredygtig ud- vikling
store dyr i naturen for naturens skyld? Jens-Christian Svenning, Aarhus Universitet 10:15 - 10:45 Animals on their own - experience from the Netherlands Renée Meissner, Herds and Homelands 10:45 - 11:10 Pause 11:10 - 11:40 Hold af dyr i naturen - etiske perspektiver Peter Sandøe, Københavns Universitet 11:40 - 12:00 Hold af dyr i naturen - hvad siger
- posters fra interessenter på dyrevelfærdsområdet og posters om ViDs projekter fra 2015 og 2016 Tema: Bedre dyrevelfærd - hvad er der i værktøjskassen? 13:15 - 13:50 Public and consumer interests as market- driven trigger for improving farm animal welfare Prof. dr. ir. Wim Verbeke, Ghent University, Belgium 13:50 - 14:15 Det statslige dyrevelfærdsmærke
produktionens led. Der er et stort behov for at sætte fokus på de områder af slagtekyllingeproduktionen, som er særligt problematiske for dyrevelfærden. Det drejer sig blandt andet om forholdene omkring slagteprocessen, som er dårligt belyst, særligt i en dansk kontekst. Behov for yderligere forskning: Eksempelvis: • Alternative bedøvelsesmetoder • Skader
slagteriet? ViD konferencen d. 5. november 2019 Slide 3 • Dødelighed under transport = dead-on-arrival (DOA) • Forekomst • 0,1 % til 0,6 % i gennemsnit (Bayliss and Hinton 1990; Gregory and Austin 1992; Warriss et al. 1992; Hunter et al. 2001; Nijdam et al. 2004; Warriss et al. 2005; Petracci et al. 2006; Haslam et al. 2008; Chauvin et al. 2011; Jacobs
1996 Hund Vi har mange forskellige forhold til hunde Foto: P Gau 26-11-2013 4 Forhold hund - menneske Foto: P Gau Forhold hund - menneske, "teorier" Dominans Lederskab "Noget andet" Foto: P Gau 26-11-2013 5 Dominans Den dominante individ er den der først får adgang til ressourcer Ulveflokke i zoologiske haver har dominanshierarkier Ulveflokke i det fri
Henrik Dietz, institutleder, Københavns Universitet 09.55 – 10.15 Tale v/ Karen Hækkerup, Fødevareminister 10.15 – 10.45 Kaffepause 10.45 – 11.35 Animal Welfare, Public Trust, and Professional Animal Production v/ David Fraser, professor, University of British Columbia, Canada 11.35 – 12.05 Love hurts – om dyr-menneskerelationens betydning for dyrevelfærd
for at forebygge 4 3 21. NOVEMBER 2013 AARHUS UNIVERSITET Der er meget isenkram – ikke lavet til dyr. Køerne har det bedre, når de får lov at passe sig selv. Dyrevelfærd, Anders 5 21. NOVEMBER 2013 AARHUS UNIVERSITET 2. case: Dyrets trivsel er min trivsel 6 4 21. NOVEMBER 2013 AARHUS UNIVERSITET Løse søer - roligt arbejdsmiljø. Jeg får også arbejdsglæde
KVL_Øvelser_samlet_260905.indd I 80’erne var koteletter, der sejlede rundt i kødsaft, et almindeligt syn i supermarkedernes kølediske. Kødet blev af fagfolk kaldt PSE: Pale, Soft and Exudative - det var noget meget blegt og blødt kød, hvor vandet løb fra, og forbrugerne kunne ikke lide det. Problemerne med kødet skyldtes både genetik og bio- kemi: Når dyret