i forbindelse med afhorning”. Du kan læse sammendraget af rapporten her Læs også den videnskabelige artikel “Welfare Effects of the Use of a Combination of Local Anesthesia and NSAID for Disbudding Analgesia in Dairy Calves – Reviewed Across Different Welfare Concerns”. Kontakt Seniorforsker Mette S. Herskin Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet
FT- mærkede varer (Kilde: Globescan okt. 2011) Større solidaritet og bevidsthed i krisetider. Mulighed #5 Skab en enkel og synlig mærkning • Der er 104 mærkninger i Danmark – and still counting … • Der mangler konsistens, når det gælder dyrevelfærd • Forbrugerne har set for mange selvanprisninger • Få ét fælles mærke og kommuniker det grundigt. Mulighed
Estevéz I.; Scientific report updating the EFSA opinions on the welfare of broilers and broiler breeders. Supporting Publications 2012:EN-295. Foreligger online: www.efsa.europa.eu/publications. 4 Study of the impact of genetic selection on the welfare of chickens bred and kept for meat production (januar 2013): http://ec.europa.eu/food/animals/docs/aw [...] søger at fastlægge, hvor stor en rolle genetik spiller i en del af populationen, der er højere. 12 Study of the impact of genetic selection on the welfare of chickens bred and kept for meat production (januar 2013): http://ec.europa.eu/food/animals/docs/aw_practice_farm_broilers_653020_final-report_en.pdf. http://www.avec-poultry.eu/system/files/a
samvittighed kunne lukke de grise over, som havde brug for det, og det syntes jeg var vigtigt. Det fik mig til at føle mig godt tilpas at der var mere plads end vi behøvede ( ANDERS) Ofte erfaringsbaseret – ingen forskel på ældre og yngre elever 17.NOVEMBER 2016 AARHUS UNIVERSITETAU OBSERVATION FRA KLASSEVÆRELSET Undervisning på 2. hovedforløb med fokus
2019 SECTION MANAGER, PROFESSOR DEPARTMENT OF ANIMAL SCIENCE AARHUS UNIVERSITY HVORFOR ER DER BEHOV FOR AT FLYTTE? Selektion for store kuld => Soen har nu væsentlig flere grise and patter ….. Og overlevelsen har været under pres 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 År Udvikling i kuldstørrelse i DK (1992-2018) Antal fravænnede Døde af
Department of Large Animal Sciences Thank you for your attention! Anne Braad Kudahl: AnneB.Kudahl@agrsci.dk Liza Rosenbaum Nielsen: liza@sund.ku.dk Funded by the Danish Cattle and Milk Levy Funds Tak for opmærksomheden ☺ Department of Large Animal Science Dias 32 Foto: Anne Mette Graumann
lidelse, angst, varigt men og væsentlig ulempe / / Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri - Fødevarestyrelsen / Hvad siger loven21 Hvad siger loven - om alt muligt andet / / Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri - Fødevarestyrelsen / Hvad siger loven22 Tak for opmærksomheden Spørgsmål?
er i små grupper 1 kontra > 8 (Karle et al., 2019, Dairy Sci., 102, 7583–7596) 2-6 kontra > 15 (Brscic et al., 2012. J. Dairy Sci. 95: 2753-2764) 6-9 kontra 12-18 (Svensson and Liberg, 2006. Prev. Vet. Med.73: 43-53) 3-8 kontra 6-30 (Svensson et al., 2003. Prev. Vet. Med. 58:179–197) Gruppestørrelse Foto: Calvex Foto: AU Foto: AU VID 2023 SLUT MED HUSDYR
tvangsfodre bl.a. ænder), fordi andebrysterne og leveren stammer fra de samme ænder. Det kan som forbruger være vanskeligt at gennemskue, om dette er korrekt. Det Dyreetiske Råd har imidlertid fået oplyst fra franske forskere i produktion af foie gras, at der er tale om to separate fødevareproduktioner med anvendelse af forskellige typer ænder. Hvis andebrysterne [...] Coop Danmark A/S; Anders R. Jensen, Rema 1000 og Finn Klostermann, Danish Crown. Rådet vil endvidere gerne rette en ekstra tak til dem, der har kommenteret et tidligere udkast til udtalelsen: Tove Christensen, Karsten Deibjerg Kristensen, Henning Otte Hansen, Trine Vig, Fie Graugaard og Ulrich Kern Hansen, Katrine Milman, Anders R. Jensen og Finn [...] om, at fuglene skal have adgang til udendørs løbegårde på et ubegrænset areal. De specifikke krav varierer mellem dyrearter (fx forskellige belægningsgrader for kyllinger, ænder og gæs), og de skærpes gen nem betegnelserne, således at fx mindstealderen for slagtning af en ekstensivt opdrættet kylling er 56 dage, mens den for en frilandskylling er 81
tvangsfodre bl.a. ænder), fordi andebrysterne og leveren stammer fra de samme ænder. Det kan som forbruger være vanskeligt at gennemskue, om dette er korrekt. Det Dyreetiske Råd har imidlertid fået oplyst fra franske forskere i produktion af foie gras, at der er tale om to separate fødevareproduktioner med anvendelse af forskellige typer ænder. Hvis andebrysterne [...] Coop Danmark A/S; Anders R. Jensen, Rema 1000 og Finn Klostermann, Danish Crown. Rådet vil endvidere gerne rette en ekstra tak til dem, der har kommenteret et tidligere udkast til udtalelsen: Tove Christensen, Karsten Deibjerg Kristensen, Henning Otte Hansen, Trine Vig, Fie Graugaard og Ulrich Kern Hansen, Katrine Milman, Anders R. Jensen og Finn [...] om, at fuglene skal have adgang til udendørs løbegårde på et ubegrænset areal. De specifikke krav varierer mellem dyrearter (fx forskellige belægningsgrader for kyllinger, ænder og gæs), og de skærpes gen nem betegnelserne, således at fx mindstealderen for slagtning af en ekstensivt opdrættet kylling er 56 dage, mens den for en frilandskylling er 81